
Wegańskie grzanki z figami i roślinnym twarożkiem – pyszna bezglutenowa propozycja na szybkie śniadanie lub elegancką przekąskę. Kremowy twarożek z nerkowców i mleka roślinnego łączy się z soczystymi figami i aromatycznym tymiankiem. Przygotujesz je w zaledwie 30 minut! Porcja dostarcza 10,85g białka i jest bogata w zdrowe tłuszcze z orzechów. Dzięki naturalnej słodyczy fig to doskonałe źródło błonnika. Podawaj z odrobiną syropu z agawy i świeżym tymiankiem dla podkreślenia smaku.
30 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Gofry z mąki z ciecierzycy
Na śniadanie, obiad, jak i kolację świetnie wpasowują się gofry. Można je przyrządzić nie tylko z owocami i słodkimi dodatkami, …
9 min
6
228
B
Blendman.pl
Gofry ziemniaczane
Placki ziemniaczane z gofrownicy to moja odpowiedź na nudę. Poza smakiem warto bawić się formą podania jedzenia... i tak powstały …
60 min
16
61
B
Blendman.pl
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com