Wierzycie w kulinarną miłość od pierwszego wejrzenia? Że wystarczy rzucić okiem na przepis, żeby wiedzieć, że to będzie właśnie to? Bo ja dzięki babie z kaszy pęczak uwierzyłam w to całym sercem i kiszkami.
Przepis na grzybową babkę z kaszy pęczak znalazłam w zimowym numerze Magazynu Smak i właściwie zanim jeszcze skończyłam czytać przepis, to już wstawiłam wodę na gaz i gmerałam po kuchennych szafkach w poszukiwaniu pęczaku. Po prostu miłość od pierwszego wejrzenia. Nie trzymałam się dokładnie przepisu, tylko jak każda zakochana osoba szłam za głosem serca – i wyszło jeszcze pyszniej, niż sądziłam. Baba świetnie się kroi, jest dobra zarówno na zimno, jak i na ciepło, a najlepiej smakuje z chrzanem, ćwikła, korniszonami albo żurawiną. Miłość od pierwszego ugryzienia, będzie moją …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Jogurtowy sernik
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegański mazurek czekoladowy
Czekoladowo-orzechowy wegański mazurek - jest prosty, błogo pachnie wanilią, a większość składników pochodzi ze "zdrowej półki".
Wegańska biała kiełbasa
Ta wegańska biała kiełbasa ma wysoką zawartość białka, a czosnek i przyprawy sprawiają, że jest to gratka dla wielbicieli mięsnych …