To prawda, teraz mogę szaleć. Za zakrętem mam wielki azjatycki bazar, pełen świeżych ziół, powykręcanych i do niczego niepodobnych warzyw oraz stosy świeżego tofu i tempehu. Nie rozumiem nazw większości ziół i warzyw, ale obsługa sklepu jest wyjątkowo cierpliwa i chętnie tłumaczą mi wszystko, o co pytam.
Czy to się obiera? Czy to się nadaje na zupę? Czy mogę z tego zrobić sałatkę? Lubię tam chodzić i odkrywać ciągle nowe zapachy i kształty oraz podglądać co kupują inni ludzie, jak wybierają warzywa, które tofu kupują najczęściej. A grzyby Enokitake kupują wszyscy. Chociaż obsługa ciągle dokłada nowe na półki, to co chwilę ktoś podchodzi i bierze pęczek albo od razu dwa.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Białkowa kawa kuloodporna (keto, wegańska)
Gęsta i kremowa kawa o smaku czekoladowym, przypominająca cappuccino to hit ostatnich tygodni. Po blendowaniu tworzy się aksamitna pianka, k
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …