
Guacamole to meksykański sos na bazie awokado. Guacamole wraz z chipsami, natchosami lub krakersami stanowi świetną przystawkę, świetnie sprawdzi się również jako pasta kanapkowa. Jego najbardziej podstawowa wersja składa się z rozgniecionego awokado z dodatkiem soli i soku z limonki. Jednakże często można spotkać guacamole zawierające czosnek, cebulę, kolendrę, papryczkę chilli lub pomidory. Gorąco polecam sprawdzenie, która wersja najbardziej przypadnie Wam do gustu!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Sos Limonka-Kolendra – nuta świeżości w Twoim domu
sos limonka-kolendra - idealny towarzysz dań z grilla i patelni, wrapów, sałatek a także pampuchów, do których użyłem go niedawno. …
Wegańska Surówka Coleslaw z Czerwonej Kapusty
Cóż może być lepszego do chrupiącego, świeżego, kremowego, lekko kwaśnego dodatku do kanapek czy obiadu niż klasyczny, amerykański (choć pochodzenia …
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …