Gyros z boczniaków i tzatziki ze słonecznika – gwiazdy Twojego grilla
40 min
4 porcje
317 kcal

Wegański gyros z boczniaków z tzatziki ze słonecznika – bezglutenowe danie pełne smaku i białka roślinnego. Kluczowe składniki to aromatyczne boczniaki w przyprawie gyros i kremowy sos na bazie jogurtu roślinnego oraz ziaren słonecznika. Przygotowanie zajmie zaledwie 40 minut, a porcja dostarcza 317 kcal i 10,7g białka. Bogate w błonnik boczniaki wspierają pracę jelit. Idealne na letni obiad z grilla lub kolację. Podawaj z pitą, świeżymi warzywami i odrobiną soku z cytryny dla orzeźwienia.
30 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
40 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com