Gyros z boczniaków i tzatziki ze słonecznika – gwiazdy Twojego grilla
Przepisy na gyros z boczniaków i tzatziki ze słonecznika chciałem rozpisać osobno, ale jednak jest to para, która najlepiej gra w drużynie, ewentualnie w picie, lawaszu lub na talerzu. Soczysty, mocno przyprawiony boczniak ściągnięty z rusztu oraz tzatziki z przyjemnym posmakiem i teksturą słonecznika to jest coś o czym nawet nie wiedzieliście, że marzycie. Jednocześnie kolejne bardzo łatwe danie, którym uraczycie siebie i może nawet swoich gości (o ile coś dla nich zostanie) na grillowej posiadówce.
Uwaga: najlepiej zacząć dzień wcześniej!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …