
Harira – aromatyczna marokańska zupa wegańska, bogata w białko i błonnik. Klasyczne połączenie ciecierzycy, pomidorów i kuminu tworzy sycące, rozgrzewające danie gotowe w 45 minut. Zawiera 14,5g białka i 330 kcal na porcję, wspierając odporność dzięki przeciwzapalnym właściwościom imbiru. Idealna na jesienny lub zimowy obiad. Podawaj z kawałkami cytryny i świeżą kolendrą dla oryginalnego smaku.
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/23 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/23
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tajska zupa tom yum z tofu
Jak zrobić tajską zupę tom yum? Wejdź i sprawdź mój przepis na tom yum z tofu i warzywami. Prosty, pyszny …
35 min
6
189
P
Przepisydlazielonych.pl
Letnia, wegańska zupa mocy z kapustką i pomidorami malinowymi.
Zastanawiacie się dlaczego piszę, że jest to zupa mocy? - letnie warzywa, które składają się na tę wspaniałą zupę są …
50 min
6
185
E
Easyvege.pl
Indyjska zupa kalafiorowa
Znudziła Ci się klasyczna kalafiorowa? Z pomocą przybywam! Tym razem indyjska zupa kalafiorowa podbije Twoje kubki smakowe.
40 min
4
302
B
Blendman.pl
Zapiekanka selerowa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
85 min
6
385
J
Jadlonomia.com