Aromatyczna, sycąca, rozgrzewająca... IDEALNA marokańska zupa z ciecierzycą!
Jeśli szukasz przepisu na wyjątkowe danie, które łączy w sobie egzotykę i prostotę, Harira – marokańska zupa z ciecierzycą i soczewicą – to strzał w dziesiątkę! To nie tylko jedno z najbardziej znanych dań kuchni marokańskiej, ale także zupa pełna wartości odżywczych i intensywnych aromatów, które otulają zmysły już od pierwszej łyżki.
Harira – marokańska zupa z ciecierzycą
Czym wyróżnia się Harira? To sycąca zupa z ciecierzycy, która doskonale łączy różnorodne składniki. Soczewica, pomidory, przyprawy takie jak kumin, cynamon czy imbir łączą się w harmonijną całość. W Maroku jest tradycyjnie serwowana podczas Ramadanu jako danie otwierające posiłek po dniu postu. Świetnie …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
krem marchewkowy z imbirem i mleczkiem kokosowym
Przepis na krem marchewkowy z imbirem i mlekiem kokosowym. Szybki w przygotowaniu. Aromatyczny i pyszny.
Tajska zupa tom yum z tofu
Jak zrobić tajską zupę tom yum? Wejdź i sprawdź mój przepis na tom yum z tofu i warzywami. Prosty, pyszny …
Letnia, wegańska zupa mocy z kapustką i pomidorami malinowymi.
Zastanawiacie się dlaczego piszę, że jest to zupa mocy? - letnie warzywa, które składają się na tę wspaniałą zupę są …
Indyjska zupa kalafiorowa
Znudziła Ci się klasyczna kalafiorowa? Z pomocą przybywam! Tym razem indyjska zupa kalafiorowa podbije Twoje kubki smakowe.