Masz kilka papryk w domu i nie wiesz co z nimi zrobić? Ukręć hummus z pieczoną papryką! Jest idealnie kremowy, pełen smaku… PO PROSTU PYSZNY! Przebija się w nim delikatna ostrość, słodycz i dymny, wędzony aromat. Lubisz paprykę? Koniecznie musisz go zrobić.
Przygotowując dzisiejszą pastę z pieczonej papryki postanowiłem ukręcić podwójną porcję z jednego powodów… Ta pasta jest WSPANIAŁA i znika w mgnieniu oka, tak więc lepiej zrobić jej od razu więcej. Przechowywać można ją przez kilka dni w lodówce, ale oczywiście nadaje się również do mrożenia. Polecam jednak pałaszowanie jej na świeżo, ponieważ jest w tedy najlepsza.
Dla fanów domowych smarowideł przygotowałem książkę pt. „ Hummusy i Pasty„. Zachęcam do zapoznania się z nią, ponieważ znajduje się w niej m…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta z soczewicy z kurkumą
Pasta z soczewicy jest dość szybka w przygotowaniu, a co najważniejsze w jej skład wchodzą produkty zazwyczaj będące w domu. …
Pomidorowa pasta fasolowa
Pomidorowa pasta fasolowa świetnie nadaje się jako smarowidło do kanapek. Świetne jest to, że możemy ją wykonać z pozostałości fasoli …
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami
Pasta z fasoli z suszonymi pomidorami to przepis na pyszne a co najważniejsze szybkie w przygotowaniu smarowidło do kanapek. Dlatego …
zielony hummus ze szpinakiem, kolendrą i pietruszką
Wczoraj wieczorem przeżyłam niemałą euforię: patrzę za okno, a tam pada śnieg! Pewnie się zastanawiacie, czy nie mam przypadkiem pięciu …