
Hummus z bobu – wegańska i bezglutenowa pasta o wysokiej zawartości białka, idealna na letnie przekąski. Przygotowana ze świeżego bobu, tahini i czosnku, gotowa w zaledwie 35 minut. Porcja dostarcza aż 49,5g białka i mnóstwo błonnika, wspierając pracę jelit dzięki właściwościom probiotycznym. Świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska, dodatek do warzywnych wrapów lub jako dip do pieczywa. Podawaj z oliwą z oliwek i świeżymi warzywami dla pełni smaku i chrupkości.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spring Rolls
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
10
96
J
Jadlonomia.com
Wegańska sałatka jarzynowa
Kaczy żer, dziadówka, sałatka rosyjska... Dziś przed Wami mój zweganizowany przepis na popularną przekąskę – wegańska sałatka jarzynowa!
50 min
4
317
E
Easyvege.pl
Świeży szpinak, kolendra i kukurydza w sojowo–imbirowym dressingu z trawy cytrynowej
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
35 min
2
262
J
Jadlonomia.com
Sałatka z cukinii i fenkuła z czarnymi oliwkami i delikatnym koprowym dressingiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
109
J
Jadlonomia.com