Jak pewnie dobrze wiesz, hummus można zrobić z wieloma warzywnymi dodatkami. Był już u mnie ostatnio hummus z zielonymi szparagami, z zielonym pieprzem, to teraz czas na inny kolor. Tym razem poszedłem w kolor pomarańczowy, który daje nam dynia.
Hummus dyniowy ma być z dynią pieczona czy gotowana?
Najlepiej, gdyby dynia była upieczona, ponieważ wtedy smakuje najlepiej. Jeśli jednak nie masz dostępu do piekarnika, tak jak ja tym razem, to możesz ją ugotować. Hummus również wyjdzie bardzo smaczny, ale delikatniejszy.
Nie wiesz jak upiec dynię? Sprawdź mój wpis -> TUTAJ
Po więcej przepisów na hummusy odsyłam do mojej książki pt. „Hummusy i pasty” 😄
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzeszki sojowe – przepis
Orzeszki sojowe są idealne na imprezę lub do filmu, co więcej dobrze zastępują chipsy i popcorn. Mocno chrupią i w …
Paszteciki ze szpinakiem
Paszteciki ze szpinakiem są proste i szybkie do zrobienia, o ile składniki wyjmiemy wieczorem do rozmrożenia. Na następny dzień wystarczy …
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Focaccia tradycyjna (wegańskie)
Focaccia to włoskie pieczywo polane oliwą z dodatkiem soli i rozmarynu. Idealne jako przekąska na imprezy, jako dodatek do potraw …