Hummus jest pastą, która zawojowała cały świat. W Polsce można go znaleźć w prawie każdym sklepie spożywczym. Ponadto ze świecą szukać osoby, która nie zna tej wspaniałej pasty. Chciałbym Was zachęcić do eksperymentowania ze smakami hummusów, których można stworzyć dziesiątki, jak nie setki! Przepis na hummus jest bardzo prosty, a otrzymana pasta smakuje jeszcze lepiej, niż sklepowa. Tak więc warto się pobawić i stworzyć go we własnej kuchni samodzielnie… lub w towarzystwie 😉
Ja do przygotowania użyłem ciecierzycy w puszce. Jeśli gotujesz ją samodzielnie, to potrzebujesz 100g suchej ciecierzycy. Pamiętaj, żeby zostawić wodę po jej gotowaniu, bo spulchni nasz hummus. Woda już wylana? trudno, dodaj po prostu zwykłej wody, aby uzyskać odpowiednią konsystencję.
Hummus z zielon…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
Wegański majonez light
Wegański majonez w wersji light to świetna alternatywa dla osób dbających o figurę, ale nadal chcących poczuć jego smak. Prosty, …
Mleko sojowe – przepis
Przepis ten powstał w czasach gdy nie było ono dostępne w niemalże każdym sklepie, a w sklepach ze zdrową żywnością …
Prażone nasiona słonecznika z curry
Prażony słonecznik z curry to przepis podejrzany na zakupach. Skład produktu był tak prosty, że stwierdziłam że warto je przygotować …