
Hummus z zielonym pieprzem – wegańska i bezglutenowa pasta o wyrazistym smaku, gotowa w zaledwie 5 minut! Klasyczną wersję hummusu wzbogacamy o pikantny zielony pieprz w zalewie i aromatyczne suszone pomidory. Bogaty w błonnik (21,5g białka na porcję) wspiera pracę jelit dzięki zawartości ciecierzycy. Idealna przekąska na imprezę lub szybki lunch. Podawaj ze świeżymi warzywami, pieczywem lub jako dodatek do wrapów – smakuje wybornie w każdej odsłonie!
5 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
5 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/10 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/10
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Prażone orzechy
Nie znam chyba nikogo, kto nie lubiłby przegryzać chrupiących, sprytnie podprażonych i rumianych orzeszków!
30 min
1
895
E
Easyvege.pl
Wegański majonez light
Wegański majonez w wersji light to świetna alternatywa dla osób dbających o figurę, ale nadal chcących poczuć jego smak. Prosty, …
25 min
5
104
B
Blendman.pl
Czipsy z jarmużu
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
25 min
2
147
J
Jadlonomia.com
Spring Rolls
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
10
96
J
Jadlonomia.com