Hummus jak to hummus, zawsze jest dobry. Jego z pewnością wielką zaletą jest to, że możemy go przygotować na wiele równych styli smakowych. Dzisiaj przygotowałem hummus ze szparagami, czyli iście wiosenną pastę.
Jaki jest hummus ze szparagami?
Lekki i świeży, dzięki użyciu dużej ilości szparagów, koperku i cytryny, ale z delikatnym pazurem, którego nadaje czosnek. Z pewnoscią jest to pasta, która świetnie sprawdzi się na posiady przy winie i krakersach.
Z czym podawać hummus?
Oczywiście mogą być to tak jak u mnie krakersy, w tym również domowej roboty bezglutenowe. Świetne też będzie świeże pieczywo.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kremowy hummus z dynią
Kremowy hummus z dynią, aromatyczny, na kanapki lu jako dip. Idealny jako przekąska na imprezy.
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
Gama zastosowań miso jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami …