
Wegański hummus ze szparagami – lekka, wiosenna pasta kanapkowa bez glutenu, bogata w błonnik i białko. Klasyczną bazę z ciecierzycy i tahini wzbogacono o świeże szparagi, czosnek i sok z cytryny. Przygotujesz go w zaledwie 15 minut – idealna szybka przekąska! Porcja dostarcza aż 46g białka i mnóstwo błonnika, wspierając trawienie. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska dla dzieci lub dodatek do lunchboxa. Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym lub świeżymi warzywami.
5 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Idealny wegański ranch dressing – jak w Ameryce!
...wegański ranch dressing powinien być kremowy, wyrazisty (ale nie nachalny), kwaśny, pełen ziołowego aromatu a nawet dosyć...
10 min
1
691
V
Veganhigh.pl
Najlepszy Wegański Majonez z Aquafaby – innego nie będziesz jeść!
...Wam wegański majonez z aquafaby - apetyczny, o odpowiedniej konsystencji, nieskomplikowany, jednym słowem: idealny. Bo na to zasługujecie!
11 min
1
2182
V
Veganhigh.pl
Masło Orzechowe-Miso czyli Sos Przepełniony Umami
Gama zastosowań miso jest bardzo szeroka, a ja chciałbym Wam dziś przedstawić bardzo łatwy sposób na jego wykorzystanie. Przed Wami …
5 min
1
386
V
Veganhigh.pl
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com