
Idealne wegańskie naleśniki bezglutenowe – proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu (tylko 30 minut). Bazują na ryżu i wodzie, bez dodatku mleka czy jajek. Niskokaloryczne i lekkostrawne, idealne dla osób na diecie roślinnej lub z nietolerancjami. Dzięki mące ryżowej są naturalnie bezglutenowe i wspierają układ trawienny. Świetne na słodkie śniadanie lub wytrawną kolację. Podawaj z ulubionymi dodatkami – świeżymi owocami, syropem klonowym lub warzywami i koperkiem dla wersji wytrawnej.
5 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
30 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 5 porcji
10x
/6 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/6
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska szakszuka z tofu
Jeśli myślisz, że szakszuka to tylko jajka w pomidorach, to czas na małe kulinarne objawienie! Wegańska szakszuka z tofu to …
35 min
4
160
P
Przepisydlazielonych.pl
Tofucznica z jarmużem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
20 min
2
197
J
Jadlonomia.com
Smalec z fasoli
Chcesz zaskoczyć rodzinę nową i ciekawą pastą? Smalec z fasoli się do takich zalicza! Bardzo ciekawy i wyjątkowy smak przypominający …
40 min
10
130
B
Blendman.pl
Placki z czerwonej soczewicy
Placki z czerwonej soczewicy to pełnowartościowy posiłek! Placki zawierają bardzo dobrej jakości białko, masę witamin i minerałów, a przede wszystkim... …
35 min
20
70
B
Blendman.pl