Czary, mary, hokus, pokus! Naleśniki bez mąki pszennej i bez skomplikowanych mieszanek mąk bezglutenowych. Bez jajek i bez mleka. Bez wody gazowanej i bez sody. Z jednego składnika, który na pewno macie w swojej spiżarni.
To nie żarty, tylko przepis na najprostsze i najlepsze wegańskie, bezglutenowe naleśniki. Do ich przygotowania wystarczy szklanka ryżu oraz szklanka wody – nic więcej. Żadnych kombinacji i wyszukanych ingredientów. Można podawać je na słodko i na słono, są elastyczne i udadzą się nawet początkującym. Sprawdzą się posmarowane konfiturą; nafaszerowane szpinakiem; oblane syropem klonowym albo napakowane soczewicą i zapieczone pod pomidorowym sosem. Jednym słowem naleśniki uniwersalne.
Przygotowania tych naleśników nauczyłam się podczas swojej podróży po Wietn…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Wegańska szakszuka z tofu
Jeśli myślisz, że szakszuka to tylko jajka w pomidorach, to czas na małe kulinarne objawienie! Wegańska szakszuka z tofu to …
WEGAŃSKI QUICHE ZE SZPARAGAMI
Quiche - czyli kisz, a inaczej tarta na wytrawnie z masą bez jajeczną, dzisiaj z zielonymi szparagami oraz odrobiną domowej …
Tofucznica z jarmużem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Smalec z fasoli
Chcesz zaskoczyć rodzinę nową i ciekawą pastą? Smalec z fasoli się do takich zalicza! Bardzo ciekawy i wyjątkowy smak przypominający …