Pieczone ziemniaczki znamy wszyscy. Często stanowią lubiany dodatek do głównego dania obiadowego lub pyszną przekąskę. Dla mnie są jesienno-zimowym comfortfood jeśli tylko mogę zjeść je w towarzystwie ulubionych kiszonek!
Jak je przygotować, by były wspaniale chrupkie z zewnątrz, a jednocześnie miękkie i puszyste w środku?
Oto mój sposób na idealne ziemniaczki z piekarnika…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kalafior KFC – Korean Fried Cauliflower
Najlepsze rzeczy wychodzą często nieplanowane. Wczoraj spontanicznie ruszyłam na stories z zabawą „Z czym Tosię je” – edycja kalafior. Otrzymałam...
KALAFIOR W SOSIE BUFFALO
Jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów na kalafiora. Chrupiące, pieczone kalafiorowe skrzydełka zatopione w ostro-kwaśnym so...