
Idealne wegańskie brownie – deser bez glutenu i cukru, który zachwyci nawet największych łasuchów. Bogate w smaku dzięki gorzkiej czekoladzie, olejowi kokosowemu i orzechom laskowym. Przygotujesz je w zaledwie 55 minut (w tym 25 minut pieczenia). Porcja dostarcza aż 80g białka, co czyni je bardziej odżywczym niż tradycyjne brownie. Dzięki wysokiej zawartości kakao wspiera układ krążenia. Idealne na deser po obiedzie lub słodką przekąskę. Podawaj ciepłe z gałką lodów kokosowych dla kontrastu temperatur.
30 min
Przygotowanie
25 min
Gotowanie
55 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com