W ostatni weekend powstał w mojej kuchni przepis na wegańskie, szybkie, proste i pyszne babeczki.
Łączą one wszystko to, co w zimowych ciastach lubię najbardziej – zapach pomarańczy, głęboką słodkość gorącej, gorzkiej czekolady oraz piernikowe nuty. Podczas ich pieczenia dom napełnia piękny, otulający korzenno-pomarańczowy aromat.
Już niedługo wypatrywać będziemy niecierpliwie pierwszych oznak nadchodzącej wiosny, ale… póki co… Nacieszmy się jeszcze zimą!
Jeśli więc masz w domu kilka bardzo już miękkich bananów, pomarańcze, poświąteczne resztki przyprawy do piernika i nieco ciemnej czekolady, to potrzebujesz zaledwie kilku minut pracy i odrobiny cierpliwości przy pieczeniu, by móc cieszyć się niepowtarzalnym smakiem idealnych zimowych babeczek! 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …