Jakie jedzenie jest najlepsze na imprezie? Takie, które można szybko przygotować nie brudząc za wielu kuchennych sprzętów oraz takie, które można jeszcze szybciej zjeść nie brudząc rąk zajętych dobrym drinkiem.
Dlatego z okazji nadchodzącego sylwestrowego posiedzenia przygotowałam dla was kilka przepisów na pasty, które możecie podać na kanapkach, krakersach (a jeśli dbacie o linię nałóżcie je do liści cykorii). Śmiało przygotujcie wszystkie smarowidła lub wybierzcie tylko te, na które macie największą ochotę – w zależności od tego, jak bardzo lubicie swoich gości i ilu się ich spodziewacie. Zrobienie wszystkich past zajmie wam nie więcej niż godzinę, a podane z pieczywem wystarczą na wykarmienie kilkunastu osób do białego rana. A jak dobrze smakują z porządnym drinkiem!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Smalec z fasoli
Smalec z fasoli czyli świetna wegańska alternatywa tradycyjnego smalcu. Co więcej składa się głównie z białka, a nie z tłuszczu …
Masło orzechowe z migdałów, nerkowców i słonecznika
Domowe masło orzechowe. Można przygotować z każdego rodzaju orzecha bądź słonecznika. Doskonałe na kanapki czy dodatek do wypieków.
Hummus cytrynowy
Wyobraź sobie miseczkę kremowego hummusu o orzeźwiającym, cytrynowym smaku, delikatnie pikantnym, a jednocześnie tak harmonijnym, że nie możesz przestać
Pasta z pieczonego czosnku
Jeśli kochasz czosnek, ale unikasz go, bo obawiasz się jego intensywnego zapachu, mam dla Ciebie dobrą wiadomość! Pieczony czosnek to …