Nie od dziś jestem wielkim fanem gotowców. Jednym z moich ulubionych, jest czerwona pasta curry, która sprawiła, że dzisiejsza zupa kalafiorowa jest… PETARDĄ! Nadaje charakteru i lekkiej ostrości, jest czymś zupełnie innym, niż przyprawa curry (żółty proszek). Poza dzisiejszą zupą, można użyć jej, żeby wyczarować dahl z czerwonej soczewicy. Również jest bardzo prosty w wykonaniu, a smakiem zachwyca.
Zupa w tym wydaniu, bardzo często gości u mnie w restauracji i zbiera dobre recenzje, co tym bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu, że muszę się nią z Tobą podzielić.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
krem marchewkowy z imbirem i mleczkiem kokosowym
Przepis na krem marchewkowy z imbirem i mlekiem kokosowym. Szybki w przygotowaniu. Aromatyczny i pyszny.
Harira – marokańska zupa z ciecierzycą
Jeśli szukasz przepisu na wyjątkowe danie, które łączy w sobie egzotykę i prostotę, Harira – marokańska zupa z ciecierzycą i …
Tajska zupa tom yum z tofu
Jak zrobić tajską zupę tom yum? Wejdź i sprawdź mój przepis na tom yum z tofu i warzywami. Prosty, pyszny …
Letnia, wegańska zupa mocy z kapustką i pomidorami malinowymi.
Zastanawiacie się dlaczego piszę, że jest to zupa mocy? - letnie warzywa, które składają się na tę wspaniałą zupę są …