Oto wypełnione nadzieniem z ziemniaków, cebuli, mięty, chili i przypraw, pełnoziarniste indyjskie pyszne chlebki pieczone na patelni. Przepis, który Wam dziś polecam pochodzi z książki Kuchnia Indyjska WEGE.
Autorem tej niezwykle ciekawej książki kulinarnej jest Tapinder Sharma – Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. W kuchni pozostaje on wierny swej hinduskiej i wegetariańskiej naturze, ale umiejętnie łączy ją z polskimi smakami i upodobaniami. Wypróbujcie indyjskie przepisy w swoim domu, ta książka bardzo Wam to ułatwi.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.