Placki ziemniaczane każdy zna i kocha (tak mi się przynajmniej wydaje), ale te dzisiejsze nie mają z tradycyjnymi zbyt wiele wspólnego. Po pierwsze są zrobione z ugotowanych ziemniaków, a po drugie są przyprawione po indyjsku, a w środku kryją niespodziankę w postaci nerkowców.
Będąc w Indiach zakochałam się w tamtejszym jedzeniu. Dwa pierwsze dni były totalną wyżerką. Jadłam wszystko i wszędzie. Trzeciego dnia, jak zaczęłam śmierdzieć przyprawami, ta euforia minęła i delikatnie rzecz ujmując miałam wstręt do żółtego koloru. Całe szczęście jajka i grzanki z serem serwowali „czyste”. Czasem kusiłam się jednak na indyjskie przysmaki, szczególnie samosy albo chlebki paratha, które najbardziej mi smakowały faszerowane ziemniakami (a te drugie dodatkowo nerkowcami). I tutaj już tak mi…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Stromboli, czyli rolowana pizza na kaszy manny
Stromboli, czyli włoska pizza rolowana, idealna na podróż, do pracy czy do szkoły, gdyż świetnie smakuje nie tylko na ciepło. …
Kalafior zapiekany z serem
Soczysty kalafior, aromatyczne przyprawy i ciągnący się ser... przepyszne danie! Kalafior zapiekany z serem to połączenie idealne. Osobiście najba...
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
tarta z bakłażanem, cukinią i pomidorami
Tarta z bakłażanem cukinią i pomidorem. Pyszne maślane ciasto.