
Jabłka faszerowane kiszoną kapustą to wyjątkowe wegańskie danie, idealne na świąteczne menu. Wypełnione aromatyczną kapustą kiszoną, cebulą i przyprawami jak liść laurowy oraz ziele angielskie, tworzą niebanalną kompozycję smaków. Przygotowanie zajmuje 3 godziny, a porcja to jedyne 120 kcal. Dzięki kapuście kiszonej danie wspiera mikroflorę jelitową. Świetnie sprawdzi się jako wigilijna przystawka lub dodatek do świątecznego obiadu. Podawaj z odrobiną świeżego tymianku dla dekoracji i dodatkowego aromatu.
180 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
225 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/17 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/17
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kulebiak z kiszoną kapustą
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
220 min
4
578
J
Jadlonomia.com
Strucla z kapustą i grzybami, czyli wegańskie Święta nie tylko dla wegan.
Strucla z kapustą i grzybami na święta wygląda spektakularnie, a zrobienie jej wymaga mniej pracy niż ulepienie małych pasztecików.
170 min
8
341
E
Easyvege.pl
Wegański quiche zero waste po Wielkanocy
Wegański quiche zero waste - zamiast zmuszać się do dojadania poświątecznych resztek, warto nadać im nową, zachęcającą formę!
120 min
1
2228
E
Easyvege.pl
Wegański pasztet świąteczny z wędzonymi śliwkami
Ten wegański pasztet jest gwiazdą stołu nie tylko w wegańskim domu! – znika jako pierwszy także w towarzystwie osób, które …
150 min
8
265
E
Easyvege.pl