
Jaglanka chałwowa – wegetariańskie i bezglutenowe śniadanie, które w 15 minut zamieni poranną rutynę w prawdziwą ucztę. Klasyczną kaszę jaglaną łączymy z kremowym mleczkiem kokosowym i słodkim syropem daktylowym. Bogata w błonnik (713 kcal/porcję) jaglanka zapewnia energię na cały poranek, a tahini dodaje cennego wapnia. Idealna dla fanów słodkich śniadań – podawaj z dodatkiem świeżego granatu i odrobiną syropu klonowego dla chrupiącej nuty.
5 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
15 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
2
217
J
Jadlonomia.com
Śniadaniowe drożdżówki z twarogiem, truskawkami i kruszonką
Oto szybkie, poranne drożdżówki z twarogiem oraz truskawkami, wypełnione nadzieniem po brzegi i hojnie posypane kruszonką!
65 min
6
227
E
Easyvege.pl
Wegetariańskie placki twarogowe inspirowane moimi wspomnieniami z dzieciństwa…
Dorastałam w czasach, gdy dzieci nie znały jeszcze pancakes z syropem klonowym, ale pyszną atrakcją wakacji były placki twarogowe!
35 min
10
81
E
Easyvege.pl
Bajecznie puszyste placki na zsiadłym mleku
Przed Wami przepis prosto z Roztocza! Placki na zsiadłym mleku, czyli "polskie gofry" z mojego dzieciństwa! ;)
35 min
4
E
Easyvege.pl