Czy codzienna jaglanka musi być nudna? Nie! Wystarczy pokombinować z dodatkami. Jaglanka poddana niemal takiemu liftingowi, jakiemu poddał się Pan Bęgowski, żeby zostać Panią Grodzką, będzie niemalże nie do poznania. Nagle coś, co nas nudziło, staje się nowym i smakowitym kąskiem (tu już trochę odbiegłem od metamorfozy użytej do zilustrowania sytuacji w naszej misce).
Skąd nazwa jaglanka chałwowa? Przyczyna jest bardzo prosta. Głównym dodatkiem do jaglanki jest tahini (pasta sezamowa) oraz miód lub syrop roślinny, a jak wiadomo, klasyczna chałwa składa się z sezamu i cukru.
Jaglanka chałwowa to zdecydowanie ukłon w kierunku osób, które lubią połączenie słodkiego z gorzkim. Taka nie tylko jest chałwa, ale ró…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka kokosowa
Owsianka kokosowa, czyli idealne śniadanie na chłodne poranki dla fanów kokosa. Co więcej, połączenie to w smaku przypomina nieco wnętrze …
Owsianka bananowo-cynamonowa
Owsianka bananowo-cynamonowa, czyli jedno z lepszych śniadań, cieplutkie, słodkie i pachnące bananami i cynamonem. Banany (w szczególności te dojrzałe) r...
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!