Crème brûlée, czyli przypalony krem, to jeden z najstarszych francuskich deserów. Z intensywnym aromatem wanilii, kruchą karmelową skorupką i gładką, kremową konsystencją podbił serca miłośników słodyczy na całym świecie. Teraz po pięciu wiekach od jego powstania czas na wegańską wersję z… kaszy jaglanej!
Tak naprawdę chciałam nie pisać tego wstępu i po prostu powiedzieć wam, żebyście czym prędzej pobiegli do sklepu po laskę wanilii oraz kaszę jaglaną. Ale pewnie nie uwierzylibyście mi tak łatwo, więc dodam, że nawet jeśli lubicie crème brûlée i nie raz robiliście go sami nie będzie rozczarowani tym przepisem. Nie dość, że szybciej się studzi, nie trzeba do jego przygotowania mieć piekarnika, to jeszcze ma tak samo kremowe, muślinowe wnętrze. A jeżeli nie wierzycie to po…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
domowe najlepsze: nutella (bez cukru, słodzików, samo zdrowie)
Jestem uzależniona od czekolady, mogłabym ją jeść na okrągło: na śniadanie w owsiance, na przekąskę w muffinach, dodawałam ją też …