
Jaglany crème brûlée – elegancki wegański deser bezglutenowy, który zachwyca kremową konsystencją i chrupiącą karmelową skorupką. Przygotowany na bazie mleka roślinnego, kaszy jaglanej i oleju kokosowego, gotowy w 48 minut (w tym 30 minut chłodzenia). Zaledwie 203 kcal na porcję, dostarcza wartościowych składników odżywczych dzięki kaszy jaglanej, która wspiera układ trawienny. Idealny na specjalne okazje lub jako wykwintna kolacyjna słodkość. Podawaj schłodzony z dodatkiem świeżych owoców dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
18 min
Gotowanie
48 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 6 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
15
71
J
Jadlonomia.com