Jaglany crème brûlée

48 min
6 porcji
203 kcal
Jaglany crème brûlée
Jaglany crème brûlée – elegancki wegański deser bezglutenowy, który zachwyca kremową konsystencją i chrupiącą karmelową skorupką. Przygotowany na bazie mleka roślinnego, kaszy jaglanej i oleju kokosowego, gotowy w 48 minut (w tym 30 minut chłodzenia). Zaledwie 203 kcal na porcję, dostarcza wartościowych składników odżywczych dzięki kaszy jaglanej, która wspiera układ trawienny. Idealny na specjalne okazje lub jako wykwintna kolacyjna słodkość. Podawaj schłodzony z dodatkiem świeżych owoców dla kontrastu smaków.
30 min
Przygotowanie
18 min
Gotowanie
48 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 6 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com
Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie
🌱 Wegańska

Ekspresowe ciasto czekoladowe z bananami w mocno kawowej polewie

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
2741
J
Jadlonomia.com
Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle
🌱 Wegańska

Zamiast ptasiego mleczka, czyli czekoladowe trufle

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
15
71
J
Jadlonomia.com