Smażenie pancakes to najszybszy śniadaniowy rytuał – jedna miska z mąką i dodatkami, druga z mlekiem roślinnym, a w szklance siemię lniane z ciepłą wodą. Hop, siup, chlup i gotowe!
Pancakes to takie placki dla kulinarnych nieuków, bo nie wymagają żadnych umiejętności, treningów ani przygotowań. Wystarczy tylko wymieszać mokre składniki, potem suche, a na koniec wszystko to połączyć – zresztą nie za dokładnie, bo ciasto na pancakes należy mieszać jak najkrócej. Powinno być zawiesiste, gęstsze niż ciasto naleśnikowe, przypominające konsystencją gęstą śmietanę. A kiedy już będzie połączone, dobrze jest sięgnąć po garść jagód, borówek lub innych sezonowych owoców i delikatnie wmieszać je do ciasta. Śniadanie na piątkę z plusem.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
WEGAŃSKIE GOFRY BANANOWE
Szybki pomysł na śniadanie? Chrupiące gofry! Tak jak w przypadku CHLEBKA BANANOWEGO , czy PANCAKES przydadzą się dojrzałe, słodkie banany....
WEGAŃSKIE ZAKRĘCANE DROŻDŻÓWKI Z WANILIOWYM SERKIEM
W czasie gdy drożdże były białym krukiem wśród produktów spożywczych jakimś cudem udało mi się nabyć aż 500g kostkę świeżych. …
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegańskie gofry idealne
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.