Jak zrobić guacamole? Klasyczny przepis na pastę z awokado!
10 min
1 porcja
25 kcal

Klasyczne guacamole – wegańska pasta z awokado, gotowa w zaledwie 10 minut! Ten szybki przepis opiera się na dojrzałych awokado, świeżym soku z limonki i aromatycznym czosnku. Niskokaloryczne (25 kcal/porcję), dostarcza zdrowych tłuszczów i witaminy E. Idealne jako lekka przekąska lub dodatek do meksykańskich dań. Awokado wspiera pracę serca i nawilża skórę od środka. Podawaj z chrupiącymi tortillami, warzywnymi słupkami lub jako smarowidło do kanapek. Proste, świeże i pełne smaku – guacamole pokochasz od pierwszej łyżki!
10 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
10 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/9 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/9
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomarańczowe pralinki z migdałów i kokosa
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
20
132
J
Jadlonomia.com
Pieczone cukinie z buraczaną salsą z czarnymi oliwkami i kaparami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
55 min
6
78
J
Jadlonomia.com
Grzanki z figami i roślinnym twarożkiem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
4
361
J
Jadlonomia.com
Imprezowe przekąski
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
100 min
12
46
J
Jadlonomia.com