Jak zrobić klasyczny hummus – prosty przepis i pomysły na smaczne wariacje
10 min
1 porcja
602 kcal

Klasyczny hummus – wegańska pasta z ciecierzycy, idealna dla miłośników szybkich i zdrowych przekąsek. Przygotujesz go w zaledwie 10 minut z tahini, czosnku i soku z cytryny. Bogaty w białko (27g na porcję) i błonnik, wspiera pracę jelit dzięki wysokiej zawartości roślinnego błonnika. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, dip do warzyw lub element meal prepu. Podawaj z chrupiącymi marchewkami, świeżym pieczywem lub jako bazę do sałatek.
10 min
Przygotowanie
—
Gotowanie
10 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/7 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/7
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta bezrybna z tofu
Odkąd zaczęłam eksperymentować z tofu, odkryłam nieskończone możliwości, jakie daje ten wszechstronny składnik. Moja książka "Totalnie Tofu" jest wynikiem
15 min
1
1357
P
Przepisydlazielonych.pl
Wegańska feta z tofu
Czy da się zrobić fetę bez mleka? Oczywiście! Wegańska feta z tofu to dowód na to, że roślinne alternatywy mogą …
15 min
1
2519
P
Przepisydlazielonych.pl
Drożdżowe bułeczki z wiosenną zieleniną - wegańskie zero waste
Ten przepis niech będzie dowodem na to, że weganie w rzeczy samej jedzą trawę... Ale tylko taką w wyśmienitym wydaniu!
105 min
12
266
E
Easyvege.pl
Hummus paprykowy
Masz kilka papryk w domu i nie wiesz co z nimi zrobić? Ukręć hummus z pieczoną papryką! Jest idealnie kremowy, …
30 min
2
979
B
Blendman.pl