Japońska sałatka ogórkowa

30 min
1 porcja
355 kcal
Japońska sałatka ogórkowa
Japońska sałatka ogórkowa – wegetariańska przekąska z orientalnym akcentem, łącząca chrupkiego ogórka z aksamitnym sosem miso i majonezem. Gotowa w zaledwie 30 minut (w tym marynowanie), dostarcza 355 kcal na porcję. Bogata w probiotyki z fermentowanego miso, wspiera florę jelitową. Idealna jako lekka kolacja lub dodatek do azjatyckich dań głównych. Podawaj z prażonym sezamem i świeżymi kiełkami dla chrupiącego kontrastu.
30 min
Przygotowanie
Gotowanie
30 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/7 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/7
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Japońska sałatka z wodorostów wakame
🥛 Wegetariańska

Japońska sałatka z wodorostów wakame

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
1
312
J
Jadlonomia.com
Frytki z bakłażana z jogurtowym dipem z pieczonego czosnku
🥛 Wegetariańska

Frytki z bakłażana z jogurtowym dipem z pieczonego czosnku

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
2
311
J
Jadlonomia.com
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
🥛 Wegetariańska

Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

40 min
2
217
J
Jadlonomia.com
Domowa granola
🥛 Wegetariańska

Domowa granola

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
6206
J
Jadlonomia.com