Wodorosty wakame nie zdążyły jeszcze zyskać u nas zbyt dużej popularności. Chociaż coraz większą sympatią darzymy sushi, a nawet zupy z pastą miso, to jednak glony wakame wciąż nie goszczą na salonach.
Na szczęście jednak ich przyrządzanie jest bardzo proste i błyskawiczne, więc po jednej, udanej próbie, mogą podbić nasze serca na zawsze.
Ta sałatka doskonale sprawdza się jako mały, samodzielny lunch albo jako dodatek do tofu, ryżu lub sushi.
Na podstawie przepisu z Klapsa czy konferencja? Czyli o tym jak jeść i nie zostać zjedzonym.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Spring rollsy ze szparagami w orzechowym sosie
Goooood Morning Vietnam! Mam tu na stole niezły Sajgon i sporo papierkowej roboty, bo przygotowałam sajgonki z papierem ryżowym. Spring …
Sałatka z arbuza i ogórka ze smażoną fetą
-I jak tam w Grecji?-Spoko, luzik arbuzik. Ruszamy dziś na wycieczkę fakultatywną ogórkiem na Olimp.Myślę sobie, że na Olimpie mieszają …
Sałatka z bobem, czereśniami i chrupiącą fetą
Kto ma chrapkę na sałatkę? Dzisiaj propozycja z cyklu pojeCHane, ale fantastyczne!Sałatka kandydatka numer cztery preferuje sery, nie wyobraża iść...
Sałatka lwowska Winegret z burakami, ziemniakami i boczniakami
Częstując bliskich sałatką lwowską prawdopodobnie usłyszycie tyle komplementów, że aż puścicie buraka!Poszukując ukraińskich smaków natrafiłam na...