Jeden przepis, dwa wegańskie dania - makaron w kremowym sosie i pasta warzywno-orzechowa.
Czuje, że przed moim ślubem stanę się specjalistką od błyskawicznych dań! Nawet mnie to trochę bawi, bo przygotowywanie zdrowego, pożywnego, domowego i pysznego jedzenia w błyskawicznym tempie to niezłe wyzwanie! 😉
Z Waszych komentarzy dowiaduję się, że nie tylko ja potrzebuję obecnie takich przepisów, bo i Wam bardzo się przydają. Tym chętniej dzielę się dziś z Wami przepisem, który wymagać będzie od Was może 20-30 minut pracy, a w efekcie zyskacie 2 pełnowartościowe, zdrowe, domowe posiłki dla 2-3 osób.
Jestem dumna z tego pomysłu! – życzę Wam smacznego i na zdrowie!
PS. Serio, naprawdę możecie włączyć stoper! – przed Wami 20minut pracy! 😉
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Piknikowa pasta kanapkowa z batatów, fasoli i prażonego słonecznika
Wegańskie kanapki na piknik lub wyprawę do lasu. Zdrowe, pyszne, pełne chrupiących warzyw i sycące. Czy to w ogóle możliwe? …
Łatwy i szybki wegański pasztet zero waste
Wyrzucacie warzywa po ugotowaniu wywaru na zupę?–nie warto! Przygotujecie z nich kilka pysznych dań, np. ten wegański pasztet zero waste!
Pasztet z bobu
Chcesz zrobić najlepszy pasztet bezglutenowy? Koniecznie weź się za pasztet z bobu. Smakuje rewelacyjnie i jest prosty do zrobienia.
Falafel z piekarnika
Falafel z piekarnika to świetna alternatywa dla smażonego. Pieczony falafel zawiera znacznie mniej tłuszczu. Sam przepis jest bardzo prosty!