
Kto nie lubi dań jednogarnkowych, są proste i zazwyczaj szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze, potrzebny jest tylko jeden garnek! Szczególnie przydatne w przypadku, gdy się nie posiada zmywarki. Jednogarnkowy makaron to jedno z takich dań i ostatnimi czasy bardzo przypadł mi do gustu.
Cukinię podsmażyłam najpierw z cebulą na maśle, następnie dodałam wina, makaron i płyn. Metoda praktycznie identyczna jak przy risotto. Nasuwa mi się pomysł na alternatywną nazwę dla tego dania: makaronotto 🙂
Warzywa, podobnie jak makaron nadadzą się pewnie prawie każde. Można też dodać jakiegoś mięsa, ryby, boczku, pieczarek… według uznania. Można podać jako danie główne lub jako dodatek. Zatem poniżej przedstawiam przepis na jednogarnkowy makaron, który każdy może zmodyfikować według własnych preferencji!
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pomidorowe risotto z bakłażanem
Proste pomidorowe risotto z bakłażanem. Szybkie w przygotowaniu. Świetny dodatek do mięsa, ryby. Z dużą ilością parmezanu i pietruszki (lub …
risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą
risotto z bobem, cukinią, cytryną i miętą. pyszne, kremowe risotto, z dużą ilością warzyw. idealne na letni obiad lub dodatek …
kremowe risotto ze szparagami z dodatkiem skórki z cytryny
Risotto ze szparagami to jedno z moich ulubionych wiosennych dań. Proste w przygotowaniu, pyszne i zawiera mój najukochańszy składnik. Wino. …
makaron ze szparagami, cytryną, pietruszką, chili i parmezanem
Prosty makaron ze szparagami z czosnkiem, chili, pietruszką, masłem i cytryną. Posypany parmezanem stanowi idealny lekki letni obiad czy dodatek …