Jeszcze kilka lat temu zapomniany i trudno dostępny, dzisiaj dumnie leży niemal w każdym sklepie i zieleniaku. Jarmuż wrócił na salony i uprasza się o wykorzystanie w kuchni wszystkich roślinożerców.
Nie bez powodu jarmuż od jakiegoś czasu cieszy się ogromną popularnością – nie dość, że zawiera ogromne ilości żelaza, to jeszcze można wykorzystać go na wiele różnych sposobów. Świetnie smakuje z makaronem i pomidorami, w zielonym koktajlu, w sałatce z jabłkami, jako chrupiące czipsy lub po prostu w ulubionym gulaszu czy zupie. A dodatkowo w kilka minut można go zmienić w szybką sałatkę – z innymi sezonowymi kapustami, a nawet często wyrzucanymi liśćmi kalafiora. Wystarczy wszystkie liście drobno posiekać, przelać wrzątkiem i wymieszać w dużej misce z porządnym dressingiem. A gdy do…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z buraków, wegańska
Sałatka z buraków to mój ulubiony przepis wykorzystujący buraki. Jest szybka, zdrowa i pozwala wykorzystać buraki pozostałe po gotowaniu barszczu.
Guacamole (wegańskie, keto)
Podstawowy przepis na guacamole czyli meksykańską pastę z awokado, a także jak je urozmaicić dodatkami. Sprawdź, która wersja najbardziej...
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą
Sałatka z kopru włoskiego (fenkułu) z pomarańczą musi być jedną z najprostszych sałatek, jaką kiedykolwiek zrobiłam! Poza tytułowymi składnikami zawiera …