
Jesienne bułeczki drożdżowe z oscypkiem i grzybami leśnymi – pyszna wegetariańska propozycja na chłodniejsze dni. Miękkie ciasto z mąki pszennej i orkiszowej wypełnione aromatycznym farszem z oscypka i leśnych grzybów. Przygotowanie zajmuje 1 godzinę, a każda bułeczka to tylko 161 kcal. Dzięki mące orkiszowej dostarczają błonnika wspierającego trawienie. Idealne na weekendowe śniadanie lub jesienny lunch box. Podawaj ciepłe, posmarowane masłem klarowanym dla dodatkowego aromatu.
30 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/14 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/14
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Drożdżowe bułeczki z kapustą i grzybami
Takie wypieki pamiętam z dzieciństwa!-hojnie nafaszerowane drożdżowe bułeczki z kapustą i grzybami wypiekała dla nas wtedy moja babcia.
95 min
10
221
E
Easyvege.pl
Gruszki z czekoladą pod orzechową kruszonką
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
6
436
J
Jadlonomia.com
Bruschetty z szafranowym majonezem i pieczoną cukinią
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
40 min
2
217
J
Jadlonomia.com
Pieczony kalafior w szafranie
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
4
161
J
Jadlonomia.com