Bułeczki drożdżowe – czy można ich nie lubić? Znamy je przecież w dziesiątkach odsłon! Słodkie, wytrawne, owocowe, pełne warzyw… Możliwości ogranicza jedynie nasza fantazja.
Ja mam dziś dla Was przepis na bułeczki drożdżowe po brzegi wypełnione serowym nadzieniem! Większość z nich to jesienna kompozycja zainspirowana naszym wrześniem w górach – a więc, puszyste drożdżowe ciasto skrywa nadzienie pełne podsmażonych na maśle leśnych grzybów i…oscypka oczywiście. Proste i pyszne! Druga kompozycja to nieco bardziej awangardowe połączenie, bo gorgonzola dolce spotkała się z porzeczkami! Zaskakujące, wciągające, bardzo dobre!
Proponuję Wam ciasto drożdżowe, które leżakuje w chłodzie lodówki przez kilka/kilkanaście godzin zanim trafi do piekarnika. Chłodne ciasto jest cudownie elas…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
krem z batatów, buraków, jabłka i kaszy jaglanej
Wiem, że teoretycznie jest jeszcze lato i choć nie jest za ciepło, chodzę z gołymi nogami i udaję, że nie …
chlebek dyniowy z płatkami owsianymi, orzechami i miodem. bez mąki i prawie bez cukru
Ale mamy jesień! Od tygodnia było tu ponad 20C, słońce, złoto czerwone liście i uskutecznialiśmy spacery, pikniki, wycieczki. Od wczoraj …
curry z batata, pomidorów, szpinaku i ciecierzycy
Hello listopadzie! Mam wrażenie, że ciągle tylko piszę o pogodzie, ale jakby nie było, to co jemy, ma z nią …
jajka w pomidorach z parmezanem
jajka w pomidorach z parmezanem, czyli shakshouka albo szakszuka.