Jesienne, domowe musli – obłędnie chrupiące, bezglutenowe, wegańskie!
Musli, granole, śniadaniowe mieszanki na bazie płatków zbożowych – te produkty są stałym elementem naszego codziennego menu. Przynajmniej 2 razy w tygodniu zjadamy na śniadanie wegański jogurt (a ostatnio najchętniej waniliowy skyr Alpro) z musli i z owocami. Jest to śniadanie przeznaczone na te dni, gdy poranny posiłek musi powstać szybko, ale też powinien obudzić, dostarczyć energii i dać uczucie sytości na kilka godzin.
W związku z tym, przez ostatnie lata, przetestowałam dwie drogi:
- Robienie musli w domu.
- Kupowanie gotowych mieszanek.
Wnioski?
Nie warto kupować musli w sklepie! – z mojej perspektywy, gotowe mieszanki typu musli/granola, dostępne w sklepach, są albo dobre i bardzo drogie (spróbujcie sobie kiedyś przeliczyć cenę takiej paczk…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pasta pomidorowa z soczewicą
Pasta pomidorowa z soczewicą, czyli szybki pomysł na pastę kanapkową, ze składników które zazwyczaj są domu. Świetnie smakuje na chlebie, …
Tofucznica ze szczypiorkiem
Tofucznica to danie dziecinnie proste w przygotowaniu, które zaskakuje delikatnością i możliwością dodatku wielu przypraw.
Owsianka z kiwi
Owsianka z kiwi to moja śniadaniowa wariacja, jak również moja ulubienica. Co więcej dodatek orzechów daje jej chrupkości. Lubię owsianki …
Chleb na zakwasie żytnim (wegański)
Chrupiąca skórka, oraz miękkie, często wypełnione nasionami i pestkami, wnętrze. Chleb na zakwasie żytnim nie jest wcale taki trudny w …