Jesienne pieczone warzywa, to… temat rzeka.
Są doskonałym dodatkiem do obiadu, zgrabnie zastąpią sałatkę.
Ryż z tofu i pieczonymi warzywami to klasyk kuchni wegetariańskiej – może być naprawdę doskonałym daniem, zwłaszcza jeśli tofu przyrządzimy sposobem Marty Dymek z Jadłonomii. Jej „tofu zmieniające życie” naprawdę zmienia życie ;).
Kasza z pieczonymi warzywami, to jeden z najszybszych obiadów jakie potrafię zrobić. Szybki i bardzo polski!
Czasem natomiast pieczone warzywa solo zastępują mi też cały obiad, gdy nie jestem zbyt głodna.
Stanowią doskonałą przystawkę podczas jesiennych spotkań z przyjaciółmi – brytfanka ciepłych, aromatycznych warzyw na środku stołu, do tego ulubiony sos, dobrej jakości oliwa i chrupiąca bagietka. Jesienią nie potrzebujemy n…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Pieczona dynia hokkaido (wegańskie, keto, low carb)
Pieczona dynia hokkaido to szybka i aromatyczna przekąska lub baza pod wiele przepisów, takich jak zupy, pierogi, sosy i wiele …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety ziemniaczano-sojowe
Kotlety ziemniaczano-sojowe czyli pomysł na wykorzystanie okary po przygotowaniu mleka sojowego. Uwielbiam takie ekonomiczne przepisy, nic się w kuchni nie