
Jesienny sernik skyrnik – wegetariański deser na migdałowym spodzie z korzennymi śliwkami. Łączy kremową masę z skyru i mascarpone z aromatycznym dodatkiem imbiru i wanilii. Przygotowanie zajmie 30 minut aktywności, a pieczenie 65 minut – warto poczekać! Porcja to 359 kcal, bogata w białko dzięki skyr. Śliwki dostarczają antyoksydantów, wspierając odporność. Idealny na rodzinne spotkanie lub jesienną kolację. Podawaj z odrobiną cynamonu i listkiem mięty dla dekoracji.
30 min
Przygotowanie
65 min
Gotowanie
95 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 12 porcji
10x
/16 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/16
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tarta Babie Lato – wersja wegetariańska.
Oto tarta o smaku późnego lata! – na bajecznie kruchym, maślanym cieście, z waniliowym kremem i z soczystymi brzoskwiniami.
80 min
8
E
Easyvege.pl
Dyniowy sernik mascarpone - puszysty jak chmurka i bez glutenu.
Gratka dla miłośników słodkich, korzennych deserów, bardzo puszystych, kremowych serników i dyni! Ciasto w sam raz na jesienną słotę!
157 min
8
523
E
Easyvege.pl
Czekoladowy pudding z awokado
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
5 min
2
360
J
Jadlonomia.com
Rabarbarowy kisiel z kardamonem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
43 min
4
152
J
Jadlonomia.com