Nigdy nie byłam wielką fanką tortów, więc nie eksperymentowałam z tematem i jakoś nie ciągnęło mnie, żeby się w to bardziej zagłębić. Aż zostałam mamą i za punkt honoru postawiłam sobie, że co roku to właśnie ja upiekę moim dzieciom torcik urodzinowy.
Przez kilka ostatnich lat mój tort wyglądał mniej więcej tak samo: maślany biszkopt, krem z mascarpone i dużo owoców. Bo takie torty lubię, lżejsze, bez masy maślanej. Nigdy jednak do końca nie byłam zadowolona z kształtu, który przybierał- był za niski, a placki rozjeżdżały się nieco na boki.
I wtedy poznałam Dominikę z Domo bake. Jej torty zaczęły spędzać mi sen z powiek. To perfekcyjne wykończenie, te idealne czekoladowe i karmelowe dripy, które zatrzymywały się w połowie, a nie tak jak u mnie, spływały na dno, te kompozycj…
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
pumpkin pie z imbirem, kokosem i orzechami (bez cukru, bez mąki)
Niewiele warzyw skupia na sobie tyle uwagi, co dynia jesienią (do głowy przychodzą mi tylko szparagi na wiosnę). Ale nic …
chlebek dyniowy z płatkami owsianymi, orzechami i miodem. bez mąki i prawie bez cukru
Ale mamy jesień! Od tygodnia było tu ponad 20C, słońce, złoto czerwone liście i uskutecznialiśmy spacery, pikniki, wycieczki. Od wczoraj …
Dyniowe ciasteczka z czekoladą
Czołem zuchy!Zazwyczaj sezon dyniowy rozpoczynam od ugotowania garnka kremowej zupy, ale tym razem postanowiłam powitać dynię na słodko –...