Jogurtowy sernik

115 min
8 porcji
519 kcal
Jogurtowy sernik
Kremowy sernik jogurtowy – wegański deser bez glutenu i orzechów, przygotowany na bazie jogurtu sojowego i mleka kokosowego. Gotowy w zaledwie 25 minut aktywnej pracy, dostarcza imponujące 16,7g białka na porcję. Bogaty w wapń z jogurtu roślinnego, idealny dla osób szukających zdrowych alternatyw tradycyjnych ciast. Perfekcyjny na świąteczny stół lub jako słodki akcent po obiedzie. Podawaj z domowym dżemem pomarańczowym dla kontrastu smaków.
🍰 Desery 🤗 Comfort food 🐰 Wielkanocne 🌾 Bezglutenowe 🥜 Bez orzechów
25 min
Przygotowanie
90 min
Gotowanie
115 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 8 porcji 10x
/13 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/13
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Brownie z kremem orzechowym
🌱 Wegańska

Brownie z kremem orzechowym

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wegański mazurek czekoladowy
🌱 Wegańska

Wegański mazurek czekoladowy

Czekoladowo-orzechowy wegański mazurek - jest prosty, błogo pachnie wanilią, a większość składników pochodzi ze "zdrowej półki".

55 min
8
407
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com