Sernik dla tych którzy mają ochotę na naprawdę kremowy i luksusowy sernik, który zupełnie na marginesie jest wegański. Ma delikatnie muślinową konsystencję, przyjemny sernikowy smak, a do tego jest odpowiednio wilgotny i tłuściutki. Bez posmaku tofu, bez blendowaniu kaszy jaglanej, bez drogich orzechów nerkowca. Do jego przygotowania nie trzeba wielkich umiejętności ani specjalnych sprzętów, potrzebny jest tylko czas.
Porady niezbędne:
- czas: ten sernik jest bardzo prosty i nie może nie wyjść, ale wymaga planowania. Najpierw jogurty muszą odciekać na gazie przez 16 – 24 godziny, a następnie sernik, trochę dłużej niż inne, stygnie 6 – 8 godzin. Wniosek – jogurty trzeba przełożyć do gaz 2 dni przed planowanym podaniem sernika.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
Wegański mazurek czekoladowy
Czekoladowo-orzechowy wegański mazurek - jest prosty, błogo pachnie wanilią, a większość składników pochodzi ze "zdrowej półki".
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …