
Kremowy sernik jogurtowy – wegański deser bez glutenu i orzechów, przygotowany na bazie jogurtu sojowego i mleka kokosowego. Gotowy w zaledwie 25 minut aktywnej pracy, dostarcza imponujące 16,7g białka na porcję. Bogaty w wapń z jogurtu roślinnego, idealny dla osób szukających zdrowych alternatyw tradycyjnych ciast. Perfekcyjny na świąteczny stół lub jako słodki akcent po obiedzie. Podawaj z domowym dżemem pomarańczowym dla kontrastu smaków.
25 min
Przygotowanie
90 min
Gotowanie
115 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 8 porcji
10x
/13 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/13
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Brownie z kremem orzechowym
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
5612
J
Jadlonomia.com
Wegański mazurek czekoladowy
Czekoladowo-orzechowy wegański mazurek - jest prosty, błogo pachnie wanilią, a większość składników pochodzi ze "zdrowej półki".
55 min
8
407
E
Easyvege.pl
Czekoladowe ciasto z tahiną
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com