Najlepsze rzeczy wychodzą często nieplanowane. Wczoraj spontanicznie ruszyłam na stories z zabawą „Z czym Tosię je” – edycja kalafior. Otrzymałam wiadomość, która pobudziła moją kulinarną wyobraźnię. Brzmiała tak: „Błagam o przepis na kalafiora w stylu korean fried chicken”. Miała być kalafiorowo-orzechowa zupa, ale ok.
Marzenia się spełniają!
Chrupiące różyczki kalafiora oblebione w śliwkowo-pomidorowym sosie, podkręconym imbirem i pastą Gochujang. Spokojnię, tę koreańską pastę możecie zastąpić łyżką koncentratu pomidorowego i kapką Srirachy. Będą Państwo zadowoleni!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
KALAFIOR W SOSIE BUFFALO
Jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów na kalafiora. Chrupiące, pieczone kalafiorowe skrzydełka zatopione w ostro-kwaśnym so...
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.