Poznajcie kalafiorusa, pastę z pieczonego kalafiora. Przepis ten pojawił się w naszej śniadaniowej książce kilka lat temu, a teraz powraca odnowiony w orzechowej wersji.
Dodatki możecie dobierać sami jak kompozytor naleśników w Manekinie, u mnie pojawiło się halloumi, jajko na półtwardo, różyczki pieczonego kalafiora, orzeszki ziemne, marynowany imbir i ogórek. Całość posypana zaatarem i nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Owsianka kokosowa
Owsianka kokosowa, czyli idealne śniadanie na chłodne poranki dla fanów kokosa. Co więcej, połączenie to w smaku przypomina nieco wnętrze …
Owsianka bananowo-cynamonowa
Owsianka bananowo-cynamonowa, czyli jedno z lepszych śniadań, cieplutkie, słodkie i pachnące bananami i cynamonem. Banany (w szczególności te dojrzałe) r...
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
tarta z burakiem, marchewką i kozim serem
tarta z burakiem, marchewką i kozim serem do góry nogami, czyli tarte tatin. idealna na przystawkę, doskonale się sprawdzi z …