
Poznajcie kalafiorusa, pastę z pieczonego kalafiora. Przepis ten pojawił się w naszej śniadaniowej książce kilka lat temu, a teraz powraca odnowiony w orzechowej wersji.
Dodatki możecie dobierać sami jak kompozytor naleśników w Manekinie, u mnie pojawiło się halloumi, jajko na półtwardo, różyczki pieczonego kalafiora, orzeszki ziemne, marynowany imbir i ogórek. Całość posypana zaatarem i nieaktywnymi płatkami drożdżowymi.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Placuszki ziemniaczano-twarogowe
Tak, tak, dobrze przeczytaliście- śniadanie do łóżka! Notka z tego cyklu, jak policzyłam, nie pojawiła się na blogu od kwietnia …
Coleslaw z czerwonej kapusty i buraków
Coleslaw to imprezowy hicior o czym przekonałam się już wielokrotnie. Dzisiaj założyłam różowe okulary i postanowiłam nadać mu trochę więcej …
Tabbouleh z botwiną, mango i halloumi
Nie gram z Wami w żadne gierki, ale mam info z pierwszej ręki, przyniosłam wczoraj z warzywniaka newinę, zaczął się …
Bananowe placuszki z kawowym karmelem do kawy Starbucks Colombia Nariño
Łączenie się w pary to prawdziwa sztuka, szczególnie jeśli cenimy sobie balans smaków. Wie o tym Edytka z Randki w …