Kalarepa faszerowana

60 min
4 porcje
114 kcal
Kalarepa faszerowana
Kalarepa faszerowana to pyszne wegańskie danie bezglutenowe, które zaskoczy nawet sceptyków tego warzywa. Wypełniona aromatycznym granulatem sojowym z dodatkiem ajwaru i wędzonej papryki, tworzy sycące i zdrowe danie. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut, a całość gotowa jest w godzinę – porcja to zaledwie 114 kcal! Kalarepa dostarcza witaminy C i błonnika, wspierając odporność. Idealna na rodzinny obiad w stylu comfort food. Podawaj z ziemniakami lub świeżą sałatą dla pełni smaku.
🍽️ Obiady 🤗 Comfort food 🌾 Bezglutenowe 👶 Dla początkujących
15 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
60 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 4 porcji 10x
/11 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/11
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
🌱 Wegańska

Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
🌱 Wegańska

Falafel z sezamowym dipem z dyni

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
🌱 Wegańska

Ziemniaki faszerowane porami

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
🌱 Wegańska

Ziemniaki Hasselback

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

60 min
6
141
J
Jadlonomia.com