
Kalarepa faszerowana to pyszne wegańskie danie bezglutenowe, które zaskoczy nawet sceptyków tego warzywa. Wypełniona aromatycznym granulatem sojowym z dodatkiem ajwaru i wędzonej papryki, tworzy sycące i zdrowe danie. Przygotowanie zajmuje tylko 15 minut, a całość gotowa jest w godzinę – porcja to zaledwie 114 kcal! Kalarepa dostarcza witaminy C i błonnika, wspierając odporność. Idealna na rodzinny obiad w stylu comfort food. Podawaj z ziemniakami lub świeżą sałatą dla pełni smaku.
15 min
Przygotowanie
45 min
Gotowanie
60 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 4 porcji
10x
/11 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/11
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Aromatyczny szpinak z prażonym kokosem
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
2
267
J
Jadlonomia.com
Falafel z sezamowym dipem z dyni
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
110 min
25
81
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki faszerowane porami
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
95 min
4
170
J
Jadlonomia.com
Ziemniaki Hasselback
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
60 min
6
141
J
Jadlonomia.com