Pieczone warzywa zaczęły mnie fascynować jeszcze długo przed przejściem na fleksitarianizm. Żeby wydobyć dużo więcej odmiennego smaku i tekstur można próbować różnych temperatur i opcji pieczenia. Można w ten sposób przygotować składniki na bulion, na wegańskie demi-glace czy łatwą w przygotowaniu, wegańską ucztę. Kapusta pieczona w sosie pieczeniowym to jedno z tych dań gdzie tak zwykłe, wydawałoby się, warzywo pokazujemy z całkiem innej strony, nadając mu nowy, frapujący ton. Łatwo zaskoczyć w ten sposób współbiesiadników, nie spędzając przy tym całego dnia w garnkach. Zapraszam!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …