Przychodzę do Was z kolejną propozycją na szybki obiad. Jest nią kasza jaglana z groszkiem i tofu po azjatycku. Prawdziwa pyszność!
Tym razem mam nadzieję, że to kasza jaglana po azjatycku zrobi Wam dobrze w porze obiadowej, bo wiele nasłuchałem się już od Was pozytywnych komentarzy, na temat kaszy jaglanej ze szpinakiem czy kaszy jaglanej z ciecierzycą, a menu trzeba sobie urozmaicać. Kasza jaglana z groszkiem i tofu, w połączeniu z dużą ilością czosnku i imbiru, to prawdziwa petarda!
Jeśli szukacie innych sprawdzonych przepisów z wykorzystaniem kaszy jaglanej, to polecam (poza wymienionymi powyżej) jagielnik, jaglane Kinder Country, granolę z kaszy jaglanej, jaglanicę oraz pasztet z soczewicy ze śliwką. Wszystko jest pyszne, więc zachęcam do zrobienia wsz…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Sushi z ogórkiem, wegańskie
Sushi z ogórkiem, czyli kolejna odsłona wegańskiego sushi, tym razem chyba z klasyką, ogórkiem i sałatą. Jak już pisałam ostatnio …
Sos serowy z ziemniaka, ale bez sera!
Wygląda jak sos serowy, smakuje jak sos serowy.. ale sera wcale tam nie ma! Sos serowy z ziemniaka jest naprawdę …
Moskole – góralskie placki z gotowanych ziemniaków (wegańskie)
Moskole to wegańskie placki z gotowanych ziemniaków. Z zewnątrz chrupiące, w środku miękkie, rewelacyjnie smakują z masłem czosnkowym!
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …