
Wegańska kasza jaglana z warzywami to pożywny, bezglutenowy obiad bogaty w błonnik. Kluczowe składniki to pyszna kasza jaglana, brokuły i czerwona papryka, doprawione aromatycznym curry i ostrym sosem. Przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a całość gotowa jest w 35 minut. Porcja dostarcza 18,97g białka i 744 kcal, wspierając układ trawienny dzięki wysokiej zawartości błonnika. Idealna na szybki obiad lub lunch do pracy. Podawaj z dodatkiem świeżych ziół lub awokado dla podkreślenia smaku.
15 min
Przygotowanie
20 min
Gotowanie
35 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 2 porcji
10x
/15 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/15
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Dal soczewicowy ze Sri Lanki
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
30 min
6
442
J
Jadlonomia.com
Wegańskie ragout z letnich warzyw i kotletów sojowych
Takiej obfitości świeżych, pachnących warzyw jak teraz nie będzie gdy skończy się lato. Właśnie dziś jest idealny czas na wegańskie …
50 min
4
240
E
Easyvege.pl
Piątkowy fridge-cleaning – Jednogarnkowy gulasz wegański w stylu indyjskim.
Wegański, szybki, sycący obiad, który powstał poprzez piątkowe sprzątanie lodówki.
45 min
4
440
E
Easyvege.pl
Kostka sojowa w sosie słodko-kwaśnym
Dzisiejsze danie, to prawdziwa feeria smaków. Kostka sojowa zanurzona w cudownym słodko-kwaśnym sosie, podana z ryżem i brokułami. Z jednej …
60 min
4
544
B
Blendman.pl