Kasza jaglana ma naprawdę wiele zalet. Poza tym nudnymi jak zawartość potasu, magnezu czy żelaza na uwagę zasługuje… smak i cena! Kaszę jaglaną uwielbiam za jej delikatność. Wspaniale smakuje na słodko, jak i na wytrawnie. Kasza jaglana ze szpinakiem to świetna opcja na szybki obiad. Dzięki dodaniu ciecierzycy zyskujemy danie, które ma stosunkowo dużo białka, natomiast dodatek suszonych pomidorów, oliwek i mojego ukochanego czosnku sprawia, że smak jest fenomenalny.
Jeśli nie przepadacie za zielonymi oliwkami, to z powodzeniem możecie je zastąpić czarnymi lub ewentualnie pominąć. Czosnku z pewnością nie można tutaj żałować, ponieważ szpinak, kasza jaglana i ciecierzyca go uwielbiają!
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
Ryż z sosem pomidorowym
Ryż z sosem pomidorowym to jeden z prostszych a zarazem smaczniejszych przepisów. Nie potrzeba do niego wiele co więcej jest …
Makaron ze szparagami i bazylią
Makaron ze szparagami i bazylią to idealny pomysł na obiad podczas sezonu na szparagi. W tym przypadku użyłam białych, jednakże …
Kotlety z buraka i kaszy jaglanej – pieczone
Przepis na proste, aromatyczne i chrupiące kotlety z buraka i kaszy jaglanej. Już po pierwszym kęsie mocno zaskoczyły nas swoim …