Kasza jęczmienna z grzybami smakuje niesamowicie dobrze. Podgrzybki dodają niesamowitego aromatu, smaku i tekstury. Naprawdę warto w nie zainwestować!
Nie będę bajczył, że na przepis wpadłem podczas porannego spaceru po lesie, na który wybrałem się w celu poszukiwania grzybów… Jedyne grzyby, które jestem zdolny znaleźć, to te na basenie a i one przede mną raczej uciekają… Jedyną opcją, żebym zjadł grzyby leśne, jest wybranie się na spacer do sklepu po mrożone lub na targ po świeże. Ja tym razem wybrałem pierwszą opcję. Kasza jęczmienna z grzybami z pewnością przypadnie do gustu każdemu amatorowi grzybów.
Czy podgrzybki są konieczne?
Podgrzybki z pewnością można zastąpić zarówno borowikami jak i pospolitymi pieczarkami. Jeśli jakimś cudem nie lubicie…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Flaczki z boczniaków (wegańskie)
Flaczki z boczniaków dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw mają charakter tradycyjnych flaków. Idealne na chłodne wieczory i nie tylko!
Zupa kalafiorowa bez mięsa
Kiedy zastanawiamy się nad zdrowym, pożywnym i wegetariańskim daniem, które jednocześnie rozgrzeje w chłodne dni, często wybieramy zupy. Jednak zdarza …
Orzechowy bulion z pieczonych warzyw
Bulion z pieczonych warzyw to wcale nie taki trudny orzech do zgryzienia! Co zrobić, aby nasz bulion był yummy, mimo …
WEGAŃSKA ZUPA OGÓRKOWA
Wiele pisać nie będę, to moja ulubiona zupa z dzieciństwa - ogórkowa. Tym razem w klasycznej wersji, zabielana sojową śmietanką …