
Delikatnie przegryzasz rumianą kulkę uważając by nie poparzyć sobie podniebienia. Przez chrupiącą skórkę docierasz wreszcie do wilgotnego buraczanego wnętrza z ciągnącym się kozim serem. Przed Tobą jeszcze jeden kęs, oblizujesz palce i już wiesz, że sięgniesz po kolejną kulkę. Oto biecany przepis na kaszanicni, czyli chrupiące arancini przygotowane na bazie buraczanego kaszotto.
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Tortilla de patatas z pieczarkami, mascarpone i szczypiorkiem
Jesień to sezon na seriale, dlatego postanowiłam rozpocząć na blogu hiszpańską serię z przepisami na tapas. Można je podjadać na …
Croquetas
Czas na kolejny przepis w ramach hiszpańskiej serii.O rety, oto krokiety, które powstają na bazie beszamelu. Do środka możecie włożyć …
Frytki Halloumi
Say cheese! Nie wiem jak wy, ale ja na widok serowych rarytasów zawsze się uśmiecham. Jeśli chcesz być szczęśliwy i …
Hot dogi z batatem
Dzisiaj coś dla tych, którzy mają ochotę na pieska. Przepis na hot dogi, który powali Was na nogi! Ale nie …