Znudziły Cię boczniaki, kiełbaski i marynowane tofu? Na Twoim grillu lub w domowym piekarniku musi zagościć kaszanka wegańska!
Podczas sezonu grillowego nikt z nas nie chce nadmiernie odstawać od znajomych. Sięgamy wtedy po warzywne szaszłyki, kiełbaski czy boczniaki. Ja jednak, za mięsnych i zamierzchłych czasów, uwielbiałem kaszankę, dlatego dzisiaj na kuchenny warsztat wjeżdża kaszanka wegańska, którą mam nadzieję Was uwieść. Rzecz jasna, jeśli nie macie w planach grilla, to możecie ją również zrobić, tak jak ja tym razem, w piekarniku.
Z podanych proporcji i przy użyciu dużego papieru ryżowego wychodzi 10 pysznych kaszaneczek. Jeśli jednak macie tylko mały papier ryżowy, to nie musicie się przejmować… wyjdzie Wam ich po prostu więcej. Standardowo zamias…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Kotlety jaglane z soczewicą, wegańskie
Kotlety są delikatnie chrupiące i miękkie w środku. Są tak dobre, że prawie nie było czego smażyć gdy zaczęłam się …
kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado
Kotleciki z batata i soczewicy z kremowym sosem z awokado. Wegańskie, bezglutenowe. Pyszne i pożywne, na obiad lub przekąskę.
CUDOWNE Kotlety sojowe z cukinią
Zastanawiasz się co ukręcić na obiad? Brakuje Ci pomysłu? Dzisiaj przychodzę z bardzo prostym, ale jednocześnie pysznym sposobem na kotlety …
Wegański kebab z tofu
Mas już dość objadania się niezdrowymi fastfoodami, ale lubisz ich smak i formę podania? Spróbuj zrobić sobie mojego ulubionego wegańskiego …