Lato, to taki czas, w którym pojawia się wiele sezonowych owoców, warzyw i grzybów. Dzisiaj przygotowałem dla Was kaszotto z bobem i kurkami. To danie jest niesłychanie proste w przygotowaniu, a jednocześnie ROBI WRAŻENIE!
Kremowe, delikatnie grzybowe, ale jednocześnie z pazurem, który płynie wprost ze skwarek przygotowanych z tofu wędzonego i papryki wędzonej. Całość dopełnia aromat świeżego tymianku… Taki obiad mógłbym jeść codziennie!
Kurki i bób warto kupić na pobliskim straganie, ze względu na lepszą jakość. Pozostałe składniki dostaniesz w każdym większym markecie.
Kaszotto z bobem – KĄCIK PORAD
- Mleczko kokosowe możesz zastąpić również roślinną śmietanką 30%.
- Masło roślinnego, którego ja użyłem, to alsan, natomiast sprawdzi się również każda…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Makaron ze szpinakiem wegański
Wegański makaron ze szpinakiem uwielbiam ze względu na swoją prostotę i często przygotowuję to danie pomimo, że jestem wegetarianką. Jest …
Pesto paprykowe z makaronem (wegańskie)
Zimą bardzo lubię pikantne potrawy, w szczególności obiady gdy wracam zmarznięta do domu. Dzisiaj bardzo paprykowe i bardzo ostre pesto …
Sos indyjski z makaronem (wegański)
To jedno z moich ulubionych i szybszych dań. Sos indyjski z makaronem jest niezwykle aromatyczny przez dużą ilością przypraw takich …
Wegańska chińszczyzna
Wegańska chińszczyzna, czyli domowa, wege-chińszczyzna po polsku. Jakiś czas temu kupiłam przyprawę do kurczaka w celu sprawdzenia jak będzie smakować …