
Kawior z bakłażana – wykwintna wegańska pasta bezglutenowa, inspirowana tradycjami kuchni żydowskiej i rosyjskiej. Przyrządzony z pieczonego bakłażana, aromatycznego czosnku i świeżej natki pietruszki, gotowy w 45 minut. Bogaty w błonnik (571 kcal/porcję), wspiera pracę jelit dzięki zawartości bakłażana. Perfekcyjna przystawka na świąteczny stół lub eleganckie przyjęcie. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub warzywnymi chipsami dla wyjątkowego smaku.
🎅
Świąteczne
🌾
Bezglutenowe
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie
Zobacz pełny przepis
Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.
Ocena
Oceń ten przepis
Wartości odżywcze
Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze
Składniki i porcje
Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x
Oryginał: 1 porcji
10x
/8 składników zaznaczonych
Składniki dla :
x
porcji
/8
zaznaczonych
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Orzechowiec
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.
65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com