Kawior z bakłażana

45 min
1 porcja
571 kcal
Kawior z bakłażana
Kawior z bakłażana – wykwintna wegańska pasta bezglutenowa, inspirowana tradycjami kuchni żydowskiej i rosyjskiej. Przyrządzony z pieczonego bakłażana, aromatycznego czosnku i świeżej natki pietruszki, gotowy w 45 minut. Bogaty w błonnik (571 kcal/porcję), wspiera pracę jelit dzięki zawartości bakłażana. Perfekcyjna przystawka na świąteczny stół lub eleganckie przyjęcie. Podawaj z chrupiącym pieczywem lub warzywnymi chipsami dla wyjątkowego smaku.
🎅 Świąteczne 🌾 Bezglutenowe
15 min
Przygotowanie
30 min
Gotowanie
45 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie
Białko
Węglowodany
Tłuszcze

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 1 porcji 10x
/8 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/8
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ratunkowe czekoladowe ciasto
🌱 Wegańska

Ratunkowe czekoladowe ciasto

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3128
J
Jadlonomia.com
Piernik dyniowy
🌱 Wegańska

Piernik dyniowy

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

65 min
1
3948
J
Jadlonomia.com