Za dzieciaka zajadałem się kisielami w proszku. Teraz, gdy troszkę podrosłem, wolę robić je samodzielnie. Na blogu jest już kisiel z siemienia lnianego i kisiel z nasion chia, ale nie było jeszcze zwykłego, klasycznego i prostego. Kilka dni temu robiłem sałatkę, do której wkroiłem kilka brzoskwiń. Były one w lekkim syropie. Ja nie przepadam za rozrabianiem takiego syropu z wodą, bo smak nie jest dla mnie wybitny, ale szkoda było mi go wylewać. Wpadłem na pomysł, żeby z niego zrobić kisiel brzoskwiniowy. To był strzał w dziesiątkę!
Oczywiście zamiast syropu spod puszkowanych brzoskwiń, możesz również użyć ulubionego soku owocowego. Jeśli decydujesz się na syrop tak jak ja, to wybierz najlepiej brzoskwinie w lekkim syropie. Zawiera on mniej cukru i nie jest taki md…
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki
Ryż na mleku kokosowym z mango i skórką limonki. Pyszne, pożywne śniadanie lub przekąska. Zasmakuje tym małym jak i tym …
Sernik z nerkowców z malinami na czekoladowo-orzechowym spodzie
Przedstawiam kolejne ciasto z cyklu bez mąki, bez cukru, bez nabiału, wegańskie i tym razem też paleo. Sernik z nerkowców …
trufle czekoladowo-kokosowe
Witaj grudniu! Jak wspaniale, że jesteś, bo już tęskniłam! A poważnie, to nie mogę uwierzyć, że to już! Przed chwilą …
mus jabłkowy bez cukru
Robienie przetworów zimą pewnie nie jest najpopularniejszą praktyką, ale wszędzie pełno jabłek, które aż się proszą, żeby je zapakować w …