Kisiel brzoskwiniowy

20 min
2 porcje
140 kcal
Kisiel brzoskwiniowy
Pyszny kisiel brzoskwiniowy – wegański i bezglutenowy deser w wersji light, przygotowany z brzoskwiń w syropie, soku cytrynowego i skrobi ziemniaczanej. Gotowy w zaledwie 20 minut, to idealna propozycja na szybką przekąskę lub lekki podwieczorek. Zawiera tylko 140 kcal na porcję, dostarczając przy tym witaminy C z cytryny. Świetnie sprawdzi się jako zdrowy zamiennik słodyczy, zwłaszcza dla dzieci. Podawaj na ciepło z odrobiną świeżej mięty lub schłodzony z płatkami migdałów dla dodatkowej chrupkości.
🍰 Desery 🌾 Bezglutenowe Szybkie ≤20min
10 min
Przygotowanie
10 min
Gotowanie
20 min
Łącznie

Zobacz pełny przepis

Ten przepis pochodzi z zewnętrznego bloga. Kliknij poniżej, aby przejść do oryginalnej strony.

Przejdź do bloga

Ocena

Oceń ten przepis

Wartości odżywcze

Kalorie

Składniki i porcje

Dostosuj liczbę porcji:
x
0.25x Oryginał: 2 porcji 10x
/3 składników zaznaczonych

Składniki dla :

x
porcji
/3
zaznaczonych

Podobne przepisy

Inne przepisy z podobnymi kategoriami

Czekoladowe ciasto z tahiną
🌱 Wegańska

Czekoladowe ciasto z tahiną

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

45 min
1
3312
J
Jadlonomia.com
Orzechowiec
🌱 Wegańska

Orzechowiec

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
7624
J
Jadlonomia.com
Ciasto Piña Colada
🌱 Wegańska

Ciasto Piña Colada

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

260 min
1
3744
J
Jadlonomia.com
Ciasto bananowe
🌱 Wegańska

Ciasto bananowe

Blog z roślinnymi przepisami – wolnymi od mięsa, nabiału i produktów pochodzenia zwierzęcego.

70 min
1
2527
J
Jadlonomia.com