Niesamowicie zdrowy deser. Kisiel z siemienia lnianego, to świetna odmiana m.in. dla osób na co dzień spożywających nudne siemię lniane wymieszane z wodą.
Siemię lniane to jeden z najlepszych, a już na pewno najtańszych, z „superfoodsów”. Ma zbawienny wpływ, m.in. na stawy. Kolokwialnie mówiąc, nasmarowuje je. Dodatkowo dostarcza cennych kwasów omega 3 oraz wspomaga pracę jelit. Zaleca się jego dzienne spożycie na poziomie 1-2 łyżek. Jest to jednak dla części osób „niewygodna” codzienność, ponieważ picie za przeproszeniem smarka bez smaku, to żadna przyjemność. Jest na to na szczęście rada. Wystarczy zrobić kisiel z siemienia lnianego!
Dlaczego lepsze jest siemię lniane od oleju lnianego?
Kisiel lniany jest bardzo prosty do przygotowania, a zarazem …
Wartości odżywcze
Składniki i porcje
Składniki dla :
Podobne przepisy
Inne przepisy z podobnymi kategoriami
Ciasto marchewkowe
Przepyszne i wilgotne ciasto marchewkowe z delikatną nutą cynamonu, które otula jak ciepły koc w jesienny dzień.
Owsianka a’la szarlotka
Owsianka a'la szarlotka, czyli owsianka z jabłkami i cynamonem, będąca zdrowszą wersją deseru lub śniadania. Płatki owsiane grają tu rolę …
Pancakes owsiane
Pancakes owsiane z bananem, czyli pyszne fit śniadanie z dużą ilością błonnika. Ulubione pancakes całej rodziny, a jednocześnie zdrowe!
Wiosenna zupa ze szparagami
Zupa ze szparagami, szpinakiem, porem, selerem naciowym i kapustą. Zielone minestrone, czyli bardzo wiosenna zupa. Pyszna i jakże zdrowa !